Қоғамның саяси және идеологиялық негіздері – заң шығармашылығының ықпалды факторлары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Тиісті мақалада саяси және идеологиялық негіздердің заң шығармашылығына әсер ететін ықпалды фактор болып табылатындығы қарастырылған. Тиісінше мақалада саясаттың, саяси факторлардың заң мәтінін жасау және оны заңдастыруға әсері сараланып, мемлекеттік идеологияның заң шығарудағы негізгі рөлі баяндалған.Түйін сөздер: заң, заң шығару қызметі, заң шығарушы, саяси фактор, саясат, саяси партия, қоғам, объективтік фактор, субъективтік фактор, мемлекеттік идеология, құқықтық сана, т.с.с.