Мәңгілік ел: Мемлекеттік тіл мәртебесі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада Елбасы Н.Ә.Назарбаевтың Қазақстан жолы-2050: «Бір мақсат», «бір мүдде», «бір болашақ» атты халыққа арнаған Жолдауында айтылғандаймемлекеттік тілдің мәртебесі жан-жақты баяндалып, қылмыстық іс жүргізу барысындағы атқаратын рөлі айқындалды. Қазақ қоғамындағы қара қылды қақ жарған дана билердің дау-дамайды шешу барысындағы мәмілелері (бәтуа жасау, ымыраға келу) мен шешендік сөздері және парасатты ой-пікірлері дәріптелді.Түйін сөздер: Қоғам, мемлекет, дәстүр, мәдениет, мемлекеттік тіл, билер, құқық қорғау органдары, шешім, дау, құқықтық мәдениет.