Нарықтық қатынастардағы жаһандану шеңберіндегі логистика дамуының кейбір мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Автор ұсынылған мақалада нарықтық қатынастағы жаһандану контекстіндегі логистика дамуы мен қалыптасуының кейбір аспектілерінің мәселелерін зерттейді. Кедендік логистика – кедендік логистиканың екі қызметінің жиынтығы ретінде қарастырылады. Кедендік логистиканың даму факторларына тереңдетілген түрде талдау берілген. Автор жаһанды факторларға мыналар жататындығын көрсетеді: өндіріске халықаралық экспансия, халықаралық сауданың өсуі, кооперация еңбектерінің халықаралық бөлінуі. Өнімнің халықаралық саудада бәсекеге қабілеттілігінің қамтамасыз ету қажеттілігі, сауда философиясының өзгеруі, ресурстарға дефициттің өсу қарқыны мен аймақтардың экономикалық күшінің өсуі.Түйін сөздер: жаһандану, логистика, кеден, тауар, экономика.