Пара беру және пар алу үшін жауаптылықты қарастыратын Ресей мен Қазақстанның қылмыстық заңнамасының жалпы сипаттамасы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Аталған мақалада авторлар пара алудың түсінігін, нысандарын, пара беру мен пара алу үшін көзделетін жауаптылықты, сонымен қатар Ресейде және Қазақстан Республикасында пара беру мен пара алғаны үшін жауаптылықты қарастыратын нормативтік-құқықтық актілерді қарастырған.Түйін сөздер: сыбайлас жемқорлық, қылмыстық жауаптылық, Қылмыстық кодекс, пара алу, пара беру.