ҚР Ұлттық қоры қылмыстық қолсұғушылықтан корғау объектісі ретінде (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада авторлар Ұлттық қорға қолсұғушылық жасаған үшін жауапкершілікті енгізу мәселесіне тоқталды. Авторлар Ұлттық қордың ақшасын пайдалануда жемқорлық мүмкіндіктеріне тоқталып мақсаттық емес пайдалануға жол бермеу мәселесін қарады. Мақалада авторлар мақсатсыз ақшаны пайдалануға шектеу жасауға қылмыстық-құқықтық әдістерді қарастыруын ұсынады.Түйін сөздер: Ұлттық қор, тұрақтылық қор, жемқорлыққа қарсы курес, қолсуғушылық, корғау объектісі, трансферт.