Тонау үшін жауаптылық туралы заңнаманың дамуы тенденциясы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада тонау үшін жауаптылық туралы қылмыстық заңнаманың дамуының негізгі сатылары қарастырылады, оның қазіргі кездегі күйі талданады. ҚР қылмыстық заңнамасы тарихындағы тонаудың құқықтық реттелуін талдауға ерекше назар аударылады, өйткені ғалым заңгерлерді еліміздегі бұл қауіпті қылмыстың көріністерінің жиілене түсуі елеңдетуде. Тонау қауіпті және кең тараған қылмыстардың бірі болып табылады. Осыған байланысты тонауға қарсы күрестің тиімділігін қылмыстық құқықтық нормаларды қолдану арқылы арттыру қылмыстық құқық ғылымы мен құқық қолдану қызметі үшін айрықша көкейкесті болып табылады.Түйін создер: меншік, мүлік, ұрлық, тонау, ұрлықшылық, зорлық-зомбылық, шабуыл, қарақшылық.