Қылмыстық іс жүргізудегі кінәсіздік презумпциясы қағидасының жүзеге асырылуының кейбір мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада Қазақстан Республикасы қылмыстық іс жүргізудің негізін қалаушы және басқарушы негіз ретінде кінәсіздік пре-зумпциясы қағидасының құқықтық табиғаты қарастырылады. Қыл-мыстық іс жүргізудегі кінәсіздік презумпциясының құқықтық режимін анықтаушы заңды әрі қарай жетілдіру қажеттігі өзектеледі. Бәсекелес қылмыстық іс жүргізу жағдайында қылмыстық іс жүр-гізудің әртүрлі аспектілеріне кінәсіздік презумпциясының әсер ету мәселелері қарастырылады.Түйін сөздер: кінәсіздік презумпциясы қағидасы, қылмыстық іс жүргізу, дәлелдемелердің қасиеттері, дәлелдеу, сот тергеуі.