Қоғамдық тәртіп – қаруды, оқ-дәріні, жарылғыш заттар мен жару құрылғыларын ұрлау не қорқытып алудың объектісі ретінде (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасы Қылмыстық кодексінің 255-бабымен көзделген қылмыстың негізгі объектісі ретінде қоғамдық қауіпсіздік пен қоғамдық тәртіп қарастырылған. Қарастырылған қылмыс түрінің жекелеген қоғамдық қауіпсіздік белгілері көрсетілген. Қаруды ұрлаудың тектік және тікелей объектілері белгіленген. Осы саладағы қылмыстық заңнаманың жетілдірілген жолдары ұсынылған. Қылмыстық құқық ғылымының әрі қарай дамуына теориялық ережелері өңделген.Түйін сөздер: қоғамдық қауіпсіздік, қаруды ұрлау, қылмыстың объектісі, қылмыстық құқық, қарудың айналымы.