Алаяқтық жолмен мүлікті ұрлау мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада автор арқылы алаяқтықты саралаудың құқық қорғау әркеттеріне ұсынысты мақсат тұтпайды. Бірақ, қолданыстағы заңның негізінде, ғалым заңгерлер және сот тәжірибесіндегі талан-тараждың ұғымы мен белгілерін, заңдағы алаяқтың нормаларының даму тарихын зерттейді. Сондай-ақ, алаяқтықтың құрамы қарастырылып зерттелген. Автор арқылы алаяқтықтың жекелеген түрлерін сара-лауды зерттеген. Алаяқтықтың басқа ұқсас құрамдардан және азаматтық құқықтық құқық бұзушылықтардан ажырату шектері ұсынылған.Түйін сөздер: пәні, объект, қылмыс, меншікке қарсы қылмыстар, алаяқтық.