Қылмыстық процесс қызметінің мамандандырылған -этикалық негіздері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада сот ісінің қылмыстық қал-жағдайлардағы этикалықсанаттың сұрақтары талданады. Акцент қылмыстық процестегі жаңа заңнамамен өзгерістерге болып жатады. Мақсат және қылмыс-тық процестің ұстанымдарынан туындаған қылмыстық процестің субъективті өкілдіктері қарастырылады. Алғашқы заңнамамен са-лыстырмалы анализ еңсеріледі.Түйін сөздер: қылмыстық процесс, этикалық санаттары, эти-калық шамалары, сот қызметінің этикасы, қылмыстық процес-тің субъекттері, құқық қорғау органның этикасы.