Қазіргі заманғы терроризмге және экстремизмге қарсы тұрудың құқықтық құралдары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада халықаралық сипат алған терроризм және экс-тремизммен күрестің заңнамалық базасын жетілдіру және заңна-малық реттеудің проблемалары талданған. Ұлттық нормалардың ерекшелігімен байланысты қиындықтар туындағандықтан, бірінші кезекте осы нормаларды сәйкестендіру міндеті тұр. Айта кететін жайт, көптеген елдер осыны түсінгендіктен, өз заңнамаларын осы салада жақындатуда және бұл жағдай терроризммен күрестің басқа нысандарымен үйлесе отырып, осы қатердің жалпы деңгейін төмендетуге әсерін тигізеді.Түйін сөздер: терроризм, экстремизм, қарсы тұру, құқықтық құралдар, заңнама, қылмыстылық.