Қазақстан Республикасындағы ветеринариялық қауіпсіздікті құқықтық қамтамасыз етудің өзекті мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасыдағы ветеринарлық қауіпсіздікті құқықтық дамыту мәселелері қарастырылады. Сонымен қатар жұмыста стратегияның даму жолдарын жақсарту негізінде ветеринарлық қауіпсіздік факторлары нақты ұсынылған. Осы саладағы ұлттық заңнамаларға және оны тәжірибеде анализ жасау және Қазақстан Республикасының ветериналық қатынастарын реттейтін заңнамаларды жетілдіру мақсатында ұсыныстар жасалған.Түйін сөздер: ветеринарлық қауіпсіздігі, агроөндрістік кешен, азық-түлік қауіпсіздігі аграрлық саясат.