Жер қатынастары аумағындағы инвестициялық қызметін құқықтық реттеу ерекшеліктері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада жер қатынастары және жер ресурстарын пайдалану аумағындағы инвестициялық қызметті құқықтық реттеу мәселелері қарастырылған. Жер және инвестициялық заңнамаларды жетілдіру және өзгерту, жер ресурстарын нысаналы пайдалану және жерді пайдалану мақсатында пайда алу мәселелері қарастырылған, сонымен қатар осы аумақтағы Қазақстан Республикасының ұлттық заңнамаларына өзгерту енгізу қажет және ол нарық жағдайында инвестиция аумағын кеңейтеді және мықты нарықтық қозғалыс береді.Түйін сөздер: құқықтық реттеу, жер ресурстары, инвестициялық қызмет.