Азық-түлік қауіпсіздігі саласындағы құқықтық реттеуді жетілдіру тетігі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада мемлекеттің әлеуметтік қызметінің негізгі маңызды элементтерінің бірі – азық-түлік саясаты қарастырылады. Автор қазіргі Қазақстандағы азық-түлік қауіпсіздігінің жағдайын зерттейді. Заңнамалық актілерді ғылыми талдаудың негізінде автор қазіргі Қазақстандағы азық-түлік қауіпсіздігінің заңнамалық қамтамасыз етілуінің арнайы белгілерін айқындайды. Азық-түлік аясындағы Қазақстан Республикасының ұлттық мүддесі талданды. Азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз етумен байланысты негізгі тәуекелдер мен қауіптер қарастырылған. Ұсынылған мақаланың мәселесін баяндау үшін, автор азық-түлік қауіпсіздігінің мәселелерін реттейтін нормативтік-құқықтық актілердің әдістерінің талдамасын, салыстырмалы тарихи және басқа да ғылыми зерттеулердің әдістемелерін кеңінен қолданады. Қазіргі Қазақстандағы азық-түлік қауіпсіздігінің жағдайын талдай отырып, автор қорытындыға келеді, бүгінгі күні зерттеу аясындағы дәлме – дәл шешімді талап ететін шынайы мәселелер қатары бар.Түйін сөздер: мемлекеттің әлеуметтік саясаты, азық-түлік аясы, азық-түлік, әлеуметтік-экономикалық тұлға құқығы, азық-түлік мәселесі, азық-түлік қауіпсіздігі, азық-түлік саясаты, азық-түлік қауіпсіздігінің өлшемі, азық-түлік қауіпсіздігі мәселелері, тамақтану қауіпсіздігі.