Ауыз суды құқықтық реттеу (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада Қазақстан Республикасында ауыз суды құқықтық реттеу мәселесі қарастырылған. Қазақстан Республикасында қоршаған ортаның су ресурстарның жай-күі мен сапасы ықпалы. Тұщы судың жалпы параметрлері анықталған. Ауыз су қауыпсіздігі жөніндегі мәліметтер қарастырылды. Қазақстан Республикасында тұщы су тапшылығын шешу жолдары қарастырылды.Түйін сөздер: ауыз су, тұщы су, тұщы су тапшылығы, су ресурстары, тұщы су техникалық регламенті.