Қоршаған ортаны радиациялық ластанудан қорғау жүйесіндегі ұлттық және халықаралық нормалардың мәні (ҚР және РФ заңнамаларына қысқаша шолу) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада радиациялық қауіпсіздіктің өзекті мәселелері қарастырылған. ҚР және РФ радиациялық және атомдық қауіпсіздігі саласындағы нормативтік актілердің құқықтық талдауына ерекше мән берілген. Мақалада адам өмірі мен денсаулығын және оларды қоршаған ортаны қорғауға бағытталған заңнамалық актілер қарастырылған.Түйін сөздер: радиациялық және атомдық қауіпсіздік, адам өмірі мен денсаулығы, қоршаған ортаны қорғау.