Беларусь Республикасында мемлекеттік – жеке серіктестіктің құқықты формаларының мәселелі аспекттері: инвестициялық заңдылықтарды жетілдіру (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақала инвестициялық келісімшарттардың мазмұны позициясынан, мемлекеттік – жеке серіктестіктің құқықты формалары ретінде мемлекеттің қатысуымен инвестициялық келісімшарттың жіктеу мәселесін зерттеуге арналған. Мемлекеттік – жеке серіктестікті жүзеге асырудың құқықты негіздерін қалыптастыру үшін, Беларусь Республикасының инвестициялық және басқа заңдылықтарына кейбір ережелерді қосу қажет. Әсер ету саласы инфра құрылымында мемлекеттік – жеке серіктестіктің мемлекеттің қатысуымен жасалатын инвестициялық келісім шарттарында, жылжымайтын мүлік нысанын жасаудың (құрылыстың), оны пайдаланудың, оның ішінде, әлемдік тәжірибеде кеңінен қолданылатын мемлекеттік – жеке серіктестік модельдеріне сәйкес келетін, қоғамдық қажеттіліктерді қанағаттандыру үшін қоғамдық қызмет көрсету мақсатында пайдалануды регламенттей алады.Түйін сөздер: инвестиция, мемлекет, құқық, келісімшарт, серіктестік.