Сот тәжірибесі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Зерттеу тақырыбының өзектілігі соңғы онжылдықтағы заң ғылымы мен тәжірибесінде көрініс тапқан сот билігінің мәртебесін анықтаушы билікті бөлу принципін теориялық негіздеумен тығыз байланысты. Зерттеу нысаны - сот органдарының құқық қолдануы барысында нормативтік реттеушілерді қалыптастыратын құқықтық қатынастар. Зерттеу пәні: жалпы нормаларды танымдық талдау нәтижесі болып табылатын белгілі деңгейдегі нормативтік сипаты бар сот тәжірибесінде пайда болатын құқықтық ережелер.Түйін сөздер: сот тәжірибесі, сот билігі, сот преценденті, Жоғарғы сот Қазақстан Республикасы, нормативтік қарарлар.