Сайлау – демократияның негізгі элементі: Өзбекстан тәжірибесінде (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада Өзбекстанның тәуелсіз дамуы шарттарында, сайлау заңдылықтары дамуының кейбір сұрақтары мен сайлау жүргізу тәжірибесі айқындалған. Автордың аргументтеуі бойынша, демократиялық жаңғыру, ел модернизациясының маңызды құрамдас бөлігі болатын сайлау жүйесі үнемі дамуда және жинақталған тәжірибенің өзі, сайлау процесстерінің демократизациялау сұрақтарын күн тәртібіне қоюда. Мақала барысында Өзбекстан республикасының Олий Мәжілісі – жоғарғы мемлекеттік өкілетті мүше қалыптасуының кейбір саясатты – құқықты аспекттері және де, 2014 жылы сәуір айында енгізілген Негізгі Заңның конституциялық новелласының мазмұны талқыланды.Түйін сөздер: сайлау жүйесі, халықаралық нормалар мен стандарттар, Орталық сайлау комиссиясы.