Қазақстан Республикасының экономикалық қауіпсіздігін қамтамасыз етуде кеден органдарының рөлі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Мақалада Қазақстан Республикасының экономикалық қауіпсіз-дігінің мәні мен оны қамтамасыз етудегі кеден органдарының рөлі мәселелері қарастырылады. Соның ішінде, ұлттық қауіпсіздік пен экономикалық қауіпсіздіктің арабайланысы, кеден қызметінің қыз-мет нысаны мен негізгі міндеттері, сыртқы экономикалық қатынастың тиімді жүзеге асырылуын және сыртқы күштерден қорғалуын қамтамасыз етуге бағытталған басты функциялары талқыланады. Сонымен қатар, аталған салада мемлекет тарыпынан жүзеге асырылып отырған шаралар төңірегіндегі заңнамалардың нормаларын талдау әрекеті жүзеге асырылады.Түйін сөздер: ұлттық қауіпсіздік, экономикалық қауіпсіздік, әлеуметтік-экономикалық жүйе, сыртқы экономикалық қызмет, кеден қызметі, стратегиялық бағыт, құқыққорғау қызметі, фискалды саясат, реформа.