Көп ұлтты қоғамға қызмет ету – Қазақстанның құқықтық мемлекет ретінде әрі қарай жетілдіру принципі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада Қазақстан Республикасының ішкі және сыртқы саясаты қарастырылып. Қоғамдық заңдылықтар өзгерістеріне мән берілген. Жаһандану және шоғырлану мәселелеріне сараптама жасалған. Заңнамалық және саяси анализ жасаудағы ортақ үдеріс қажеттілігін талқылаған. Автордың зерттеулік жұмысы негізінде Қазақстан Республикасын халықаралық құқық субъектісі ретінде ерекшелеп көрсеткен.Түйін сөздер: төзімділік, ассамблея, радикализм, стратегия, жаһандану, өркениет, жаңғырту, тоталитаризм, саяси тәртіп, ұлтаралық татулық, үрдіс.