Махамбет шығармашылығындағы саясиқұқықтық ойлар (Journal of actual problems of jurisprudence, 2015)
Мақалада Бөкей ордасындағы биліктің орталықтанып, бұқара ха лықтың тұрмысжағдайы нашарлаған кезеңде хандық билікке қарсы шығып, ұлтазаттық идеяны қолдаған Махамбат Өтемісұлының саяси құқықтық ойлары сараланған. Махамбет Өтемісұлы дәстүрлі билік орталығы болып табылатын Истайдың қолдаушысы болды. Ақын шығармашылығы абсолютті монархия идеясын ығыстырып Конститу циялық құқықтық талаптардың орын алуын қалайды.
Keywords: монархизм; билікті орталықтандыру; еркіндік; ерік тілік; тәуелсіздік; бірлік.