Райымжан Марсековтың саяси құқықтық көзқарастары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2015)
Мақалада Райымжан Марсековтің саясиқұқықтық көзқараста рының қалыптасу ерекшеліктері қарастырылады. Р. Марсеков «Алаш» партиясының мүшесі және өз халқының ұлтжанды азаматы ретінде кезінде болып жатқан саяси тайталастардан қалыс қала алмады. Р.Марсековтың негізгі саясиқұқықтық тұжырымдары «Сайлаухан оның ақырғы залалы», «Қазақ билерінің тексерулері», «Қазақ қайтсе жерге ие болады», «Бас қосудың керектігі», «Мемлекеттік құрылыс ту ралы», «Мемлекет аралық заңдар туралы», «Қазақ қайда бара жатыр», т.б. еңбектерінде көрініс тапқан.
Keywords: мемлекет; қоғам; би; сайлау; саясат; құқық; қозға лыс; жер; билік.