Іс-әрекетті криминализациялаудың негіздері мен себептерінің кейбір сұрақтары туралы. О некоторых вопросах оснований и причин криминализации деяний. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада қылмыстық құқық ғылымындағы және қылмыстық заңнаманы түзу барысындағы күрделі мәселелердің бірі іс-әрекеттерді криминализациялау мәселелері қарастырылған. Іс-әрекеттерді криминализациялаудың негіздері мен себептері зерттелінген. Криминализацияны жүргізудің жағымсыз салдары талданыла отырып, қылмыстық құқықтық әдебиеттердегі авторлардың көзқарастары зерделенген. Сонымен қатар, криминализацияның негізі мен себептерінің арақатынасы анықталған.В статье рассмотрены актуальные проблемы науки уголовного права касающиеся вопросов криминализации деяний, в том числе возникающие в процессе совершенствования уголовного законодательства. Исследованы основания и причины криминализации деяний. В ходе изучения негативных последствий криминализации, проведен анализ существующих в начной литературе взглядов различных авторов. Кроме того определено соотношение оснований и причин криминализации.