Место и роль необходимой обороны в системе уголовно- правовых норм. Қылмыстық құқықтық нормалар жүйесіндегі қажетті қорғанудың маңызы мен орны. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Данная статья представляет собой результат проведенного авторами комплексного исследования. Уголовно-правовые вопросы института необходимой обороны имеют огромное значение как для человека, оказавшегося в социально-конфликтной ситуации, поскольку ему приходится по необходимости причинять посягающему существенный вред, так и для правоприменительных органов, поскольку они наделены функциями законодателя при решении вопроса о преступности или правомерности действий обороняющегося. На основе изучения данных трудов авторами сделаны собственные выводы.Берілген мақала автордың кешенді жүргізген зерттеулерінің нәтижесінің көрінісі болып табылады. Қажетті қорғану институтының қылмыстық-құқықтық мәселелері әлеуметтік конфликтілік жағдайға тап болған адам үшін үлкен маңызы бар. Себебі қажет болған жағдайда ол қол сұғушыға зиян келтіруі мүмкін, сондай-ақ бұл институтының құқық қорғау органдарына қатысты маңызы бар, себебі олар қорғаушының іс-әрекетінің қылмыстылығын немесе құқыққа сай екендігіне байланысты мәселелерді шешуде құзыретті. Берілген еңбекті зерттеу негізінде авторлар жеке қорытынды жасаған.