Об уголовно- исполнительной системе: кодексе и реформах.Қылмыстық- атқару жүйесі жайлы: кодекс және реформалар. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В статье сделан анализ нового уголовно-исполнительного кодекса, о возврате УИС в систему МВД и продолжающихся реформах в правоохранительной системе страны. Выделены особенности нового закона. Акцентировано внимание на национальных превентивных механизмах. Сформулировано авторское видение развития правоприменительной ситуации в тюремной системе Казахстана.Мақалада жаңа қылмыстық-атқару кодексінің, қылмыстық-атқару жүйесін Ішкі істер министрлігіне қайтару туралы және еліміздегі құқықтық реформалардың дамуы анализі жасалған. Жаңа заңның ерекшеліктері көрсетіледі. Ұлттық превентивтік механизмдерге мән берілген. Қазақстанды құқық қорғау саласындағы келешекте болуы мүмкін туралы автордың көзқарасы көрсетіледі.