Нарықтық қатынастар және ақпараттық қоғам жағдайларындағы меншікке қарсы қылмыстардың затын теориялық тұрғыдан талдау.Теоретические исследования объекта и предмета преступления против собственности в условиях рыночных отношений и информационного общества. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Бұл мақалада автор арқылы нарықтық қатынастар және ақпараттық қоғам жағдайларындағы меншікке қарсы қылмыстардың объектілері мен затын талдау болып табылады. Автор арқылы мүліктің ұғымы, мүлікке құқық және мүліктік сипаттағы әрекеттер қарастырылып зерттелген. Сондай- ақ, олардың арасындағы байланыс, мүлік құқығы және мүліктік сипаттағы әрекеттерді пән ретінде бағалап, негізделген. Меншікке қарсы қылмыстардың объектісі мен затының қылмыстық-құқықтық мәні ашылған. Меншікке қарсы қылмыстарды басқа да ұқсас қылмыстардан ажырату шектері ұсынылған.В данной статье рассматриваются объекты преступлений против собственности и проанализирован предмет преступления в условиях рыночных отношений и информационного общества. Автором исследовано содержание понятий «имущество», «право на имущество» и «действия имущественного характера». Также определено соотношение между ними и оценена обоснованность рассмотрения последних двух в качестве предметов преступлений. Раскрыто уголовно-правовое значение объекта и предмета преступлений против собственности. Выработаны рекомендации по разграничению преступлений против собственности со смежными преступлениями.