Жерге заттық құқықты Қазақстан Республикасының жер құқығының негізгі мәселесі ретінде қарастыру. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Отандық жер заңнамасынаң дамуымен байланысты жерге заттық құқық мәселесі өзектілігін арттырып келеді. Зерттеу объектісі болып табылатын жерге заттық құқық мәселесі азаматтық заңнама негізінде анықталады. Жерге заттық құқықтың құқықтық қатынас ретіндегі сипаты ең алдымен, жерге заттық құқықты иеленетін тұлғаға жер құқықтық қатынастарының басқа заттық құқық иеленушілері қарама-қарсы тұратындығын білдіреді. Ғылыми еңбекте жерге заттық құқықтың заңи белгілерін анықтауға талпыныс жасалынды. Жерге заттық құқық анықтамасы ұсынылып өзекті мәселелерге тоқтады.С развитием отечественного земельного законодательства растет роль изучения проблемы вещных прав на землю. Проблемы вещного права, выступающего в качестве объекта данного исследования, решаются на основе гражданского законодательства. Вещное право на землю, прежде всего, определяется как право владельца земли в земельном правоотношении. Определены признаки вещных прав на землю и понятие вещного права на землю.