Жер қойнауы туралы құқықтың әлеуметтік тағайындалуы. Право недропользования и его социальное значение. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақала жер қойнауы туралы құқықтың әлеуметтік тағайындалуына арналады. Әлеуметтік мем лекет құқығының адам құқықтары мен бостандықтарының сақталуына бағытталған кепілдіктерді келтіре отырып, Қазақстанның жер қойнауы туралы құқығының осы критерийлерге қаншалықты сәйкес келетіндігі қарастырылады. Қазақстан Республикасының жер қойнауы туралы заңнаманы жетілдіру мақсатында келешекте елімізде қолдану мүмкіндігіне қарай отырып дамыған елдерде жер қойнауын пайдалануды құқықтық реттеудің оң тәжірибесін зерттеуді ұсынады.Статья посвящается вопросам права недропользования и его социального значения. Приводятся гарантии права социального государства, направленного на соблюдение прав и свобод человека и гражданина и соответствие Казахстанского права о недрах данным критериям. В целях совершенствования законодательства Республики Казахстан о недрах на перспективу предлагается изучить положительный опыт правового регулирования недропользования в развитых государствах на предмет возможности его применения в нашей стране.