О правовой природе постановлений нормативного характера высших судов стран СНГ. ТМД Жоғарғы Соттарының нормативтік қаулыларының құқықтық негіздері. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В данной научной статье на основе исследования показан анализо правовой природе постановлений нормативного характеравысших судов стран СНГ. В статье видны примеры судебнойпрактики по применению нормативных постановлений высших судов. Приведены мнения многих ученных о трактовкенормативных постановлений. А также приведено законодательное определение нормативного постановления Верховного Суда.Бұл ғылыми мақалада ТМД Жоғарғы Соттарының нормативтікқаулыларының құқықтық саралау зерттеулер негізінде жасалынған. Мақалада нормативтік қаулыларды сот тәжірибесінде пайдалану мысалдары келтірген. Сонымен қатар нормативтік қаулылар туралы ғалымдардың пікірлері берілген. Жоғарғы Соттарының нормативтік қаулылардың заңнамалық анықтамасы көрсетілген.