Некоторые вопросы правового регулирования совместной собственности супругов. Ерлі- зайыптылардың бірлескен ортақ меншігінің құқықтық реттелуінің сұрақтары. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Данная статья посвящена вопросам правового регулирования совместной собственности супругов. Общей совместной собственностью супругов является любое нажитое ими в периодбрака движимое и недвижимое имущество. В настоящее времяв Казахстане расширилась сфера имущественных отношений,особенно в части перехода прав на недвижимое имущество.В связи с обязательной регистрацией прав на недвижимое имущество и сделок с ним в практике регистрирующих органоввстал вопрос о порядке регистрации права совместной собственности супругов. В статье рассмотрен порядок регистрации прав, если недвижимое имущество приобретено на имя одного изсупругов.Аталған мақала ерлі- зайыптылардың бірлескен ортақ меншігініңқұқықтық реттелуінің сұрақтарына арналған. Ерлі- зайыптылардың бірлескен ортақ меншігі некекезінде жинағанжылжымайтын және жылжитын мүліктері болып табылады.Қазіргі кезеңде Қазақстанда мүліктік қатынастардың қолдану аясы кеңейді,оның ішінде жылжымайтын мүліктердің ауысу құқығы. Жылжымайтын мүліктерді міндетті түрде тіркеуге байланысты және мәмілелерді тіркеуге байланысты практикалықоргандарда ерлі- зайыптылардың бірлескен ортақ меншігінтіркеу тәртібі туралы сұрақтар туындады. Мақалада жылжымайтын мүліктерді ерлі- зайыптылардың біреуініңатына алынған кездегі жағдайы қарастырылған.