Қазақстан Республикасында экономикалық қауіпсіздікті қамтамасыз етуде мемлекеттік басқару жүйесінің рөлі. Роль системы государственного управления в обеспечении экономической безопасности Республики Казахстан. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Кез келген мемлекет үшін өзінің ұлттық қауіпсіздігін қамтамасыз ету мәселесі қашан да өзекті болып, заман талаптарына сай күрделене түсіп, мемлекет және қоғам өмірінің барлық жақтарын қамтитын жүйелі саясатқа айналды. Жаһандану үрдісі күшейген сайын ұлттық қауіпсіздік мәселесі, әсіресе экономикалық қауіпсіздік бағыты ерекше орын алды. Өйткені әлемдік қауымдастықта егеменді ел ретінде әрекет ету мемлекеттің экономикалық қуаттылығы, ал түбінде ұлттық қауіпсіздікті қамтамасыз етуінің бірден-бір көрсеткіші – ұлттық экономикалық даму деңгейі болады. Қазақстан Республикасындағы экономикалық қауіпсіздікті қамтамасыз ететін шешімдерді жасау және оны жүзеге асыру мемлекеттік басқару органдарының құрылымы мен функцияларына тікелей байланысты. Ең бастысы, олар Қазақстан Республикасындағы экономикалық қауіпсіздікті қамтамасыз етудің ұзақ мерзімдік және ағымдағы міндеттеріне, функциялар мен жауапкершіліктің нақты бөлінуіне қойылатын объективті талаптарға, міндеттер қайталауларын жоюға, орындаушылық тәртіпті реттеуге жауап беруге тиіс.Для любого государства вопрос о национальной безопасности будет всегда актуальным, сo временем он будет усложняться и объединять в себе все стороны государственной и общественной деятельности, и превратится в хорошо организованный политический инструмент. С усилением процесса глобализации вопрос о национальной безопасности, а особенно направление обеспече ния экономической безопасности, занял очень важное место. Для того чтобы участвовать в делах мирового сообщества как полноправное независимое государство, нужна экономическая мощь, а это является показателем развитости государства. Создание и осуществление решений по обеспечению национальной экономики Республики Казахстан зависят от структуры и функционирования органов государственного управления. Самое главное, в обеспечении экономической безопаснос ти они должны нести ответственность за регулированием исполнения долгосрочных и краткосроч ных обязанностей, за распределением конкретных ответсвенностей и функций.