Кеңестік Түркістан Республикасының конституциялық- құқықтық дамуының ерекшеліктері. Особенности конституционно- правового развития Туркестанской Советской Республики. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Түркістан Республикасының конституциялық-құқықтық дамуы сол кездегі өлкедегі қалыптасқан саяси жағдаймен ұштасып, Орталық Комитеттің ыңғайына қарай өзгеріп отырды. Негізінен РСФСР Конституциясының нормаларына сай құрастырылған. Түркістан АССР-нің 1918 жылғы Конституциясы басқару саласы бойынша белгілі бір еркіндіктерге ие болатын, ал 1920 жылғы Конституция бойынша ол еркіндіктер шектеліп, орталық Мәскеудің ыңғайына қарай жасалған болатын.Конституционно-правовое развитие Туркестанской республики было связано с политическим развитием края и изменялось под воздействием Центрального Комитета. Конституция Республики была составлена на основе норм Конституции РСФСР. Сфера управления в Конституции Туркес танской АССР 1918 года была значительно свободной, а в Конституции 1920 года эта свобода была ограничена и установлена в соответствии с Централизованной системой управления.