(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Вопросы избрания Главы государства в Республике Казахстан остаются актуальными. Исследование института выбора Президента в Республике Казахстан невозможно проводить без учета мирового опыта развития избирательного права, регулирующего порядок избрания Президента. Только исследуя особенности истории выборов Президента в развитых странах, выявляя основные тенденции его развития, можно понять и предложить оптимальные правовые преобразования в этой сфере. Қазақстан Республикасында мемлекет басшысын таңдау мәселелері көкейкесті болып табылады. Қазақстан Республикасының Президентін таңдау институтының зерттеуін Президент таңдауын ретке келтіретін әлемдік сайлау құқығының дамуының тәжірибесі болмаса елестету мүмкін емес. Дамыған елдердегі Президент сайлауларының тарихын зерттей отырып, оның дамуының негізгі тенденцияларын есепке ала отырып осы саладағы даму мен құқықтық өзгерістерді елестетуге болады.