(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Ғылыми жұмыстың мақсатына сәйкес кәмелетке толмаған құқық бұзушылардың заңды жауапкершілігін іске асыру механизмі бойынша талдаулар жүргізілді. Зерттеу барысында анықталғандай, кәмілетке толмаған құқық бұзушыны қайта тәрбиелеу мақсатында, ең тиімді шара қолдану қажет. Осы қажеттілігін шешу үшін құқық бұзушының тұлғасын қалыптастырған негізгі криминогендік факторлар анықталды. В статье рассматривается механизм реализации юридической ответственности несовершеннолетних правонарушителей. Большое внимание уделяется механизму правового регулирования противодействия социально-правовым отклонениям несовершеннолетних как важной части государственной политики. Из выделенных и обоснованных основных элементов механизма противодействия социально-правовым девиациям особо значение отводится юридической ответственности несовершеннолетних.