(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада автор Қазақстан Республикасының бюджеттік жүйесіне байланысты туындайтын теориялық және тәжірибелік мәселелерді қарастырған. Зерттеу барысында, Қазақстан Республикасының Конституциясы,Қазақстан Республикасының бюджеттік кодексі және өзге де нормативтік құқықтық актілер қарастырылған.Сонымен қатар, тақырыпты ашу мақсатында Қазақстан Республикасының бюджеттік жүйесінің принциптері қарастырылған. Бюджеттік мәселенің қоғам үшін маңыздылығы кеңінен ашылды. ҚР республикалық және жергілікті бюджеттердің құрылу үрдісі талданды. В данной статье автор рассмотрел теоретические и практические проблемы, касающиеся бюджетной системы Республики Казахстан. При исследовании были рассмотрены Конституция Республики Казахстан, Бюджетный кодекс Республики Казахстан и иные нормативные правовые акты. А также в целях раскрытия темы были рассмотрены принципы бюджетной системы Республики Казахстан. Расскрыта актуальность бюджетных вопросов для общества. Исследован процесс формирования республиканского и местного бюджета РК.