(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2023)
Бұл мақала маңызды проблеманы – ұлттық мүдделерді қамтамасыз ету мақсатында нормативтік құқықтық актілердің құқықтық мониторингін зерттеуге арналған. Біздің зерттеу жұмысымыздың негізгі мақсаты – осы мәселеге қатысты теориялық және құқықтық мәселелерді талдау. Бұл жұмыс нормативтік-құқықтық актілердің мониторингінің әртүрлі аспектілерін және олардың мемлекет мүдделерін қамтамасыз етудегі рөлін қамтитын теориялық зерттеу болып табылады Жұмыстың ғылыми және практикалық маңызы бар. Жұмыстың ғылыми маңыздылығы ұлттық мүдделерді қамтамасыз ету мақсатында нормативтік құқықтық актілердің құқықтық мониторингінің мемлекет үшін маңыздылығын тереңірек түсінуге ықпал етуінде көрінеді. Бұл жұмыстың практикалық маңыздылығы оның нормативтік құқықтық актілерге неғұрлым тиімді құқықтық мониторинг жүргізу арқылы ұлттық мүдделерді қамтамасыз ету бойынша практикалық шараларды әзірлеуде пайдаланылуы мүмкін екендігінде. Мақала ұлттық мүдделерді қамтамасыз етудегі нормативтік құқықтық актілердің құқықтық мониторингінің рөлін жақсырақ түсінуге мүмкіндік береді және ұлттық мүдделерді қамтамасыз ету және оның ұлттық қауіпсіздік үшін маңыздылығын қамтамасыз ету мақсатында нормативтік құқықтық актілердің құқықтық мониторингі туралы білімді дамытуға ықпал етеді. Осылайша, біздің зерттеулеріміз ұлттық мүдделерді қамтамасыз ету мақсатында нормативтік құқықтық актілердің құқықтық мониторингі тетіктерін жетілдіруге негіз бола алады, сонымен қатар практиктер, заң шығарушылар мен зерттеушілер үшін пайдалы болуы мүмкін. Түйін сөздер: құқықтық мониторинг; нормативтік құқықтық актілер; ұлттық мүдделер; теориялық және құқықтық аспектілері; ұлттық қауіпсіздік