(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В стaтье рaссмoтрены возможные способы защиты интеллектуальных продуктов, обращается внимание на тот из них, который более эффективен в условиях конкуренции как способ защиты интеллектуальной собственности предпринимателя. В статье выделены условия, которые с необходимостью должны быть приняты во внимание при определении предпринимателем способа защиты своих интеллектуальных продуктов. Ғылыми мақалада азаматтық құқық заңнамалардында көзделген интеллектуальдық қызметтің нәтижелерін қорғау тәсілдеріне сипаттама берілген. Кәсіпкерлік саладағы интеллектуальдық нәтижелерді корғау мәселесін шешуге ықпалын тигізетін тиімді тәсілдерін анықтау кезінде маңызды сұрақтарға назар аударылады.