(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Жұмыста жұмыс уақытының Қазақстан Республикасындағы кейбір мәселелері қарастырылады. Бүгінгі таңда еңбек – адамдардың өмір сүруінің маңызды шарты болып отыр. Жұмыста еңбек құқығындағы жұмыс уақытының халықаралық құқықтық реттелеуінің кейбір мәселелері туралы айтылған. Жұмыс уақытын пайдаланудың, құқықтық қатынастарды реттеудің ыңғайлы әрі жаңа түрлері көрсетілген. Сонымен қатар жұмыс уақытын белгілеу ерекшеліктеріне тоқталып, жұмыс уақытын реттейтін бірқатар аса маңызды құқықтық актілерді атап көрсеттік. В работе раскрываются некоторые вопросы нормативного регулирования рабочего времени в трудовом праве Республики Казахстан. Также раскрываются проблемы трудового права Республики Казахстан. Приведены новые виды регулирования правовых отношений в использовании рабочего времени. Отдельное внимание уделено определениям особенностей регулирования рабочего времени, выделены наиболее важные правовые акты по регулированию рабочего времени.