(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Ғылыми жұмыстың мақсатына сәйкес Кеден одағы аясында кедендік рәсімдерді құқықтық реттеудің мәселелерін анықтау жүргізілді. Зерттеу барысында Кеден одағының нормативтік құқықтық базасымен танысып, Кеден одағының Кеден кодексінің қабылдануымен орын алған өзгерістерге талдау жүргізілді. Талдау барысында Кеден одағының Кеден кодексіндегі өзгерістердің кемшіліктері мен артықшылықтары қарастырылды. Сондай-ақ Кеден одағы кеден кодексін және де кедендік заңнамаларды жетілдіруге байланысты ұсыныстар енгізілді. Согласно цели научной работы в статье проводилось определение проблем правового регулирования таможенных процедур в рамках Таможенного союза. В ходе исследования ознакомились с нормативно-правовой базой Таможенного союза и был проведен анализ изменений в связи с принятием Таможенного кодекса Таможенного союза. В ходе анализа рассматривались недостатки и преимущества изменений Таможенного кодекса Таможенного союза. А также внесены предложения по совершенствовнию таможенных законадательств и таможенного кодекса Таможенного союза.