(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В статье рассматриваются теоретические основы, обоснования административно-правовых режимов в сфере управления. Анализ терминов «режим» и «управление» показывает значимость и важную роль совокупности мер, принятых в административной деятельности. Сущность управленческих режимов заключена в природе самого управления и должна соблюдать социальные и правовые принципы в принятии решений. Изучение природы и понятия управленческих режимов в дальнейшем может способствовать совершенствованию административных норм. Мақалада басқару саласындағы әкімшілік-құқықтық режимдердің теориялық негіздері қарастырылған. «Режим» мен «басқару» терминдеріне жүргізілген талдау әкімшілік қызметте қолданылатын шаралар жиынтығының маңыздылығы мен рөлін көрсетеді. Басқару режимдерінің мәні басқару табиғатының өзіне тән және шешім қабылдау барысында әлеуметтік- құқықтық қағидалар сақталуы тиіс. Басқару режимдерінің табиғаты мен түсінігін зерттеу әкімшілік нормаларды жетілдіруге септігін тигізуі мүмкін.