(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Осы мақалада экологиялық білім берудің тұжырымдамасы мен рөлі мемлекеттің ажырамас экологиялық саясаты ретінде қарастырылады. Экологиялық білім, сондай-ақ әлемдік сананың экологиялық сана мен экологиялық дүниетанымын қалыптастыру әдісі ретінде қарастырылады. Бұл жұмыстың мақсаты халықтың экологиялық білім беру тұжырымдамасына, рөліне және мәніне ғылыми көзқарастарды талдау болып табылады. Сондай-ақ қазіргі заманғы әлемдегі азаматтардың экологиялық сана рөлін талдау. Жұмысты жазу кезінде жалпы теориялық және арнайы танымдық әдістер диалектикалық, салыстырмалы құқықтық, тарихи, ресми догматикалық (нақты, құқықтық), нақты заңды және логикалық. Зерттеудің ғылыми-практикалық маңыздылығы қорытындылар мен тұжырымдар. Мақалада тұжырымдамалық аппараттар мен олардың корреляциясы талданады, сонымен қатар мемлекеттің және құқық қорғау ұйымдарының алдында тұрған міндеттерді айқындайды. Мақаланың практикалық құндылығы – Қазақстан Республикасының қолданыстағы экологиялық заңнамасын жетілдіру үшін алынған нәтижелерді пайдалану мүмкіндігі, сондай-ақ экология саласындағы уәкілетті органдардың құқық қорғау қызметінде. Түйін сөздер: экология, экологиялық сана, экологиялық көзқарас, экологиялық ағарту.