(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада аймақтық теңіздердің құқықтық режимін анықтауда жағалаудағы мемлекеттердің мүдделерін сақтау туралы мәселе қарастырылады. Жеке алғанда, автормен Қара теңіз мысалында аймақтық теңіздердің құқықтық режимінің ерекшелігі көрсетіледі, осындай теңіздердің мәртебесін жалпы танылған шарттарды және халықаралық теңіз құқығының жай нормаларын есепке ала отырып, тек қана жағалаудағы мемлекеттердің күштерімен реттеу қажеттілігі туралы негізделген шешімдер жасалады.