(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Еңбек қатынастарының субъектілері ретінде тараптардың өкілдері қызметкерге ғана тиесілі құқықтардан басқа тиісінше құқықтар мен міндеттерге ие болулары қажет, себебі қызметкердің өзіне ғана тиесілі құқықтары басқа тұлағаларға берілмейді. (еңбек шартын жасасу, міндеттерін жүзеге асыру және т.б.). Біздің ойымызша жұмыс берушілер мен қызметкерлердің өкілдерінің құқықтық мәртебесі арнайы еңбек құқық қабілеттілікпен байланысты айрықша арнайы сипатта болады.