(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
2003-2005 жылдардың мемлекет ауыл шаруашылығы жылдары деп жариялауы да бекерден-бекер емес. Алайда ол жылдары көп жұмыс істелгенімен нәтижеге жету мәселесінде үлкен сұрақтар туындайды. Сонымен қатар мемлекетіміз биылғы жылы «Ауыл шаруашылығы» санағын жүргізіп жатыр. «Рақымшылық жасау» процессінің басталғаны да көпшілікті қуантып жатыр. Бірақ дегенімен ауылда шешілмеген мәселелер жеткілікті. Ал оларды қалай шешеміз? Мәселені шешудің алдында ол мәселе қайдан шықты деген сұраққа жауап берген дұрыс секілді. Өйткені Қазақстан ДСҰ-ға кіруге ынталы мемлекеттер қатарына кіріп отырған кезде ауыл шаруашылығын бәсекеге қабілетті ету заман талабы. Сондықтан бұл мәселе тікелей ауыл шаруашлығындағы жер айналымы және ауылдық аумақтар жерлері, оның заңдық тұрғыдан қарастырылуы болып отыр.