(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Банк жүйесінің жандануы және дамуы экономикалық тұрақсыздық пен нарықтық экономика жағдайындағы несие-банк жүйесін құқықтық реттендірудің отандық тәжірибесінің жоқтығы жағдайында өтіп жатыр. Жаңа заманғы нарықтық экономикадағы банк жүйесі экономиканың барлық салаларымен қарым-қатынасы арқасында үлкен маңызға ие. Қырғыз Республикасында өткізіліп жатқан экономикалық реформаның негізгі құраушысы нарықтық экономиканың шешуші саласы – банк жүйесінінің реформасы болып табылады.