(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Қазіргі кезде, заңды тұлғалардың көптеп құрылуы елдің экономикасының дамуына зор үлес қосады. Экономикада əртүрлі заңды тұлғалар қызмет істейді, олар ерекшеліктерімен салалық құрамда болушылығымен, мамандану дəрежесімен, ұйымдастыру тəсілімен, механизация жəне ав- томатизация ерекшеліктерімен, ұйымдастыру, құқылық формаларымен, т.б. бөлінеді. Заңды тұлғалар мекемелерінің көп түрлі болуы кез келген мемлекеттің экономикасының тиімді қызмет істеу негізін құрайды. Түйін сөздер: заңды тұлға, жауапкершілігі шектеулі серіктестік, акционерлік қоғам, құқықтар мен міндеттер, коммерциялық жəне коммерциялық емес заңды тұлғалар, мемлекет, кəсіпкерлік, құрылтай құжаттары, жарғы.