(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада қылмыстық іс жүргізу құқығының негізгі құрамдас бөлігі дəлелдеу теориясының мəні мен маңызы қарастырылады. Дəлелдеу теориясы зерттейтін негізгі мəселелерді сараптай келе, олардың ерекшеліктері мен негізгі белгілері ашылып көрсетіледі. Сонымен бірге дəлелдеу теориясындағы соттық қателіктер, объективтік шындық жəне факт ұғымдары қарастырылады. Түйін сөздер: дəлелдеме, қылмыстық процесс, дəлелдеу теориясы, қылмысты ашу, қылмыскерді əшкерелеу, факт.