(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл берілген мақалада қазақ халқының тарихындағы билер институтының орны анықталған. Қазақ билерінің атқарған көптеген қызметтері берілген. Көптеген қызметтерінің ішінде қоғамдағы бітімгершілікті сақтау қызметінің маңызы зор. Би- лер рулар арасында келіспеушіліктер мен даулардың алдын алып отырған. Руларды біріктіруші біртұтас қазақ халқының қалыптасуына септігін тигізген. Түйін сөздер: құқық, қазақ билері, тарих, мəдениет, қазақ халқы.