(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада Қазақстан Республикасында жерді меншіктену құқығын мысалға келтіріп, заттық құқықтың қағидаттарын қамтамасыз ету қарастырылған. Қазақстан Республикасының Жер кодексі нормаларының анализдері, жердің жеке меншік құқығы мен мемлекеттік меншік құқығын жүзеге асыру арасында айырмашылық болғанын көрсетеді. Теориялық ережелердің,Қазақстанның жəне басқа мемлекеттердің тарихи тəжірибесі, қолданыстағы қазақстандық заңнаманың анализдері негізінде,Қазақстан Республикасының жер заңнамасын жетілдіру бойынша ұсыныстар жəне кеңестер дайындалған.